header

Dilluns, 26 octubre 2015 14:07

El celler modernista de Sant Cugat s’omple per homenatjar Montserrat Abelló en la cloenda del Festival nacional de poesia

Escrit per 

El Celler modernista de Sant Cugat s’ha omplert aquest diumenge al migdia per homenatjar Montserrat Abelló en la cloenda del Festival nacional de poesia. Catorze persones molt pròximes a la poeta van llegir textos de Montserrat Abelló seleccionats per ells mateixos i per tancar la cloenda Mirna Vilasís va cantar algunes peces del seu disc “Espero meravelles”, un recull de poemes d’Abelló musicats per Xavi Múrcia. Per tancar l’acte hi va haver un brindis amb un Manhattan, un cóctel que la poeta bevia cada dia abans de dinar.

Laura Borràs, directora de la Institució de les lletres catalanes, va presentar l’acte i va destacar que el Festival nacional ha tancat aquesta setmana amb 2.200 visitants, “cosa que és una molt bona notícia”, va dir i va agrair tothom que va voler participar del Manhattan poètic en homenatge a Montserrat Abelló. Laura Borràs va recordar la poeta que va morir el 2014 als 96 anys “els 96 anys més jovials que he conegut mai”, va afegir. A l’acte també hi havia Mireia Bofill, filla de la poeta, que va adreçar unes emocionades paraules al públic. Laura Borràs va destacar les 16 persones que ahir van pujar a l’escenari per retre el seu homenatge a la poeta. “Montserrat Abelló teixia una xarxa de complicitats que ha fet que avui hi hagi gent que hagi agafat un avió expressament per ser aquí només per llegir un poema”, va dir en referència a Ester Pou que va venir des de Londres o Carme Riera que va haver de marxar abans perquè havia de viatjar fora de Barcelona.

Manhattan time

En total 14 emocionades veus van recitar diferents poemes de Montserrat Abelló i van fer partícep el públic de les seves experiències amb la poeta de qui van destacar la seva extraordinària vitalitat i humanitat. Carme Riera, catedràtica de literatura i escriptora, Oriol Izquierdo, escriptor i editor, Mariona Sagarra, cantant, Ester Pou, professora de català a la Universitat de Londres, Neus Aguado, poeta, Lluïsa Cotoner, catedràtica de literatura, Jordi Valls, poeta i assagista, Rosa Fabregat, poeta i amiga personal, Míriam Cano, poeta, Susanna Rafart, escriptora i crítica literària, Gerald Fannon, director de programació del Teatre-Auditori de Sant Cugat, Josep Maria Viñes, director del festival poètic Poesia des dels balcons i Xavier Montoliu, tècnic de la ILC i curador del llibre El miracle és viure, les memòries de Montserrat Abelló.

Llegit 839 vegades Darrera modificació el Divendres, 30 octubre 2015 12:51

Escriure un comentari


Codi de seguretat
Actualitzar